Vikend izvješće prometne policije

Slika /PU_VS/O nama-fotke/Policija3.jpg

Tijekom vikenda ukupno je 27 vozača isključeno iz prometa zbog alkohola

Foto: Ilustracija

            Tijekom vikenda, od 11. do 13. rujna evidentirano je 10 prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća u kojoj je pet osoba lakše ozlijeđeno te devet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta.
            U prometnoj nesreći 12. rujna na raskrižju ulica B. Radića i J.J. Strossmayera u Retkovcima, uslijed oduzimanja prednosti prolaska drugom vozilu, pet osoba zadobilo je lake tjelesne ozljede.
            Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Nijemcima (2), Iloku (2), Gabošu, Ivankovu, Vukovaru, Retkovcima i na autocesti Zagreb-Lipovac.
            Ističemo kako je tijekom vikenda 24 vozača zatečeno s prisutnošću alkohola u organizmu i tri vozača su odbila ispitivanje, što je ukupno 27 vozača isključenih iz daljnjeg sudjelovanja u prometu na cestama. Šest vozača smješteno je u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Najveća zabilježena koncentracija od 2,26 g/kg utvrđena je kod 22-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vrbanji.
            Stacionarne kamere za nadzor prometa zabilježile su 51 prekršaj nedopuštene brzine kretanja vozila.
            S obzirom da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu, policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.
 

Stranica