Vikend izvješće prometne policije

Slika /PU_VS/O nama-fotke/prometni_policajac08.jpg
Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 10. do 12. srpnja 2020. godine na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske dogodilo se sedam prometnih nesreća.

U prometnoj nesreći na državnoj cesti kod Županje smrtno je stradao 26-godišnji pješak uslijed naleta osobnog automobila kojim je upravljao 40-godišnji vozač. U Vinkovcima, 29-godišnji pješak teže je ozlijeđen u trenutku prelaska ceste na obilježenom pješačkom prijelazu uslijed naleta osobnog automobila kojim je upravljao 59-godišnji vozač. Na županijskoj cesti između naselja Čakovci i Berak pri slijetanju osobnog automobila s ceste dvije su osobe lakše ozlijeđene. Prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta dogodile su se u Mikluševcima, Županji, Vinkovcima i Slakovcima.

Ističemo kako je 18 vozača zatečeno s prisutnošću alkohola u organizmu, od kojih su dva vozača smještena u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Najveća zabilježena koncentracija od 2,84 g/kg utvrđena je kod 34-godišnjeg vozača u Šarengradu.
           
S obzirom da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.
 
Zabilježeno je i stradavanje četiri divlje životinje naletom vozila u noćnim i ranojutarnjim satima u šumskim predjelima.

 

Stranica