Vikala na sugrađane i poticala svog psa da ih napadne

Slika /PU_VS/Svasta/pas 3.jpg

Za počinjene prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira počiniteljici je uručen obavezni prekršajni nalog, a protiv nje slijedi i podnošenje optužnog prijedloga

Foto: Ilustracija

U subotu, 21. svibnja u 21,30 sati u Ulici kralja Zvonimira u Vukovaru 72-godišnjakinja je sa svojim psom prišla 41-godišnjaku, 36- i 35-godišnjakinji te vikala na njih i svog psa poticala da ih napadne i ugrize.

S obzirom na to da se u više navrata oglušila na upozorenja policijskih službenika da prekine s narušavanjem javnog reda i mira te je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 72-godišnjakinja je nakon obavljenog liječničkog pregleda uhićena te smještena u posebne prostorije policije.

Alkotestiranjem nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu 72-godišnjakinje, dok spomenutim pregledom dežurnog liječnika Hitne medicinske pomoći u Vukovaru nisu utvrđene zapreke za uhićenje i smještanje u posebnu prostoriju.

Zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (tuča, svađa, vika i drugo) protiv 72-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog, dok joj je zbog prekršaja iz članka 30. istog Zakona (neoprezno držanje životinja koje mogu povrijediti ili ugroziti građane) uručen obavezni prekršajni nalog.

U jutarnjim satima 22. svibnja 72-godišnjakinja je puštena iz posebne prostorije policije.

U događaju nitko nije ozlijeđen.
 

Stranica