Unatoč oduzetoj vozačkoj dozvoli upravljao automobilom pod utjecajem alkohola

Slika /PU_VS/O nama-fotke/1.jpg

Za počinjene prometne prekršaje, Zakonom o sigurnosti prometa na cestama predviđena je novčana kazna u iznosu od 2.640 do 5.300 eura, 12 negativnih bodova i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće s materijalnom štetom (Vinkovci, Vukovar) te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Novi Jankovci).

Prilikom nadzora vozila i sudionika u prometu, policijski službenici su jučer, 16. ožujka u 15,50 u Trpinjskoj ulici u Vukovaru zatekli 57-godišnjaka kako pod utjecajem alkohola (1,58 g/kg) upravlja osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka za vrijeme dok mu je oduzeta (nevažeća) vozačka dozvola zbog privremene zdravstvene nesposobnosti.

Nakon liječničkog pregleda kojim je utvrđeno da nema zapreke za smještanjem, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Policija će protiv 57-godišnjaka podnijeti optužni prijedlog za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, za koje je predviđena novčana kazna u iznosu od 2.640 do 5.300 eura, 12 negativnih bodova i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci.
 

Stranica