Uhićen zbog upravljanja vozilom bez vozačke i u vrijeme izrečene zabrane podnošenja zahtjeva za njeno izdavanje

Slika /PU_VS/O nama-fotke/palica_stop_policija.jpg

Optužnim prijedlogom protiv okrivljenika u žurnom prekršajnom postupku policija je sudu predložila određivanje zadržavanja, novčanu kaznu u iznosu od 10.000 do 20.000 kuna ili kaznu zatvora do 60 dana, zaštitnu mjera zabrane upravljanja od 12 mjeseci i oduzimanje vozila

Foto: Ilustracija

Jučer, 4. siječnja u 19,05 sati u Ulici bana Jelačića u Vinkovcima policijski službenici Postaje prometne policije Vinkovci zatekli su 21-godišnjaka iz Mirkovaca u upravljanju mopedom osječkih registracijskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima i u vrijeme kada mu je rješenjem ove policijske uprave izrečena zabrana podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole na dvije godine, važeća do 31.8.2022. godine, a zbog prikupljenih devet negativnih prekršajnih bodova.

Zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 21-godišnjak je uhićen do privođenja na Općinski sud u Vinkovcima – Prekršajni odjel radi provođenja žurnog prekršajnog postupka, a moped kojim je upravljao je temeljem čl. 76.a Prekršajnog zakona privremeno oduzet. Optužnim prijedlogom podnesenim protiv 21-godišnjaka predloženo je određivanje zadržavanja, novčana kazna u iznosu od 10.000 do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima svih kategorija u trajanju od 12 mjeseci i oduzimanje vozila sukladno ovlastima iz čl. 76.a Prekršajnog zakona.
 

Stranica