U Vukovaru došlo do sukoba između nekoliko osoba

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija05.jpg

U tijeku je kriminalističko istraživanje

Fotografija: ilustracija


Policijska uprava vukovarsko-srijemska je sinoć 6. siječnja 2024. godine zaprimila dojavu da je u Vukovaru, Ulica Josipa Jurja Strossmayera, oko 22,25 sati, došlo do sukoba između nekoliko osoba. Brzo je angažirana hitna medicinska pomoć i u tijeku je provođenje kriminalističkog istraživanja kako bi utvrdili sve činjenice tog događaja.

Nadopuna informacija 8.1.2024.:

Zasad je tijekom policijskog postupanja uhićen 23-godišnji hrvatski državljanin, a provedenim kriminalističkim istraživanjem smo utvrdili sumnju da je počinio kazneno djelo Sudjelovanje u tučnjavi iz članka 122. Kaznenog zakona Republike Hrvatske te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Nastavljamo s kriminalističkim istraživanjem u cilju utvrđivanja ostalih sudionika događaja.   

 
Nadopuna informacija 9.1.2024.:

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su intenzivnim radom locirali te priveli u Policijsku postaju Vukovar tri muške osobe koje se dovode u vezu s ovim događajem.

Policija nad njima provodi kriminalističko istraživanje te nastavlja s daljnjim radom na utvrđivanju svih sudionika ovog događaja.


Nadopuna informacija 10.1.2024.

Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem nad trojicom privedenih muškaraca u dobi od 24, 22 i 20 godina utvrđena je sumnja kako su 6. siječnja u Vukovaru sudjelovali u tučnjavi i pritom nanijeli tjelesne ozljede šestorici maloljetnika.

Jučer je priveden još jedan 20-godišnjak, nad kojim je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da je pomagao počiniteljima nakon počinjenja kaznenog djela.

Sva četvorica su predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Protiv dvojice osumnjičenika (24, 22) je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava za kazneno djelo Sudjelovanje u tučnjavi iz članka 122. stavka 1., protiv 20-godišnjaka za kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda iz članka 118. stavka 1. Kaznenog zakona i kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda u pokušaju iz članka 118. stavak 1. u svezi s člankom 34, dok je protiv četvrtog (20) podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela iz članka 303. stavka 1. Kaznenog zakona.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju utvrđivanja svih sudionika ovog događaja.

Stranica