U vinkovačkoj srednjoj školi održan Dan otvorenih vrata policije

  • Slika /PU_VS/Akcije/Dani otvorenih vrata PU/2024 Vinkovci/IMG-20240513-WA0004.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijska uprava vukovarsko-srijemska održala Dan otvorenih vrata policije u Srednjoj strukovnoj školi u Vinkovcima

Foto: PU vukovarsko-srijemska

U prostoru Srednje strukovne škole u Vinkovcima danas se okupio velik broj vinkovačkih srednjoškolaca iz Tehničke škole Ruđera Boškovića, Drvodjelske tehničke škole i Srednje strukovne škole, kao i drugi građani koji su željeli doznati nešto više o policijskom pozivu.

Kako bi im pokazali što sve policija radi, policijski službenici izložili su svoju opremu i vozila pa su tako, između ostalog, posjetitelji mogli razgledati multifunkcionalno vozilo  -  Schengen bus za obavljanje poslova nadzora državne granice, specijalno kombi vozilo s najmodernijom forenzičkom opremom potrebnom za obavljanje očevida kaznenih djela, specijalno policijsko vozilo, tzv. „marica“ i druga.

Budući da mnoge mlade zanima kako se prikupljaju tragovi na mjestu događaja, djelatnik kriminalističke tehnike otkrio im je tajne svog zanata i kako tragovi pomažu pri otkrivanju počinitelja kaznenih djela.

Interventni policajci prezentirali su svoj rad i dio opreme koju koriste za osiguranje javnog reda i mira, a brojni učenici poželjeli su isprobati koliko je teška njihova zaštitna oprema, kaciga i štit za intervencije.

Policijska službenica za prevenciju predstavila je učenicima i brojne druge preventivne projekte MUP-a.

Policijski službenik za stručno usavršavanje predočio je zainteresiranima elemente poligona prepreka za provjeru razine tjelesnih i motoričkih sposobnosti koje su potrebne za upis u Policijsku školu.

Osim što su razgledali opremu, veliki dio posjetitelja se zadržao u razgovoru s policijskim službenicama i službenicima, tako da je Dan otvorenih vrata bio prigoda za druženje policije s mladima i svim zainteresiranim građanima.

Dan otvorenih vrata je dio promotivnih aktivnosti kampanje MUP-a „Budi zakon! Postani policajac/policajka“ i jedan od načina da se mladima približi rad policije, te da ih se potakne da posao policajca izaberu za svoj životni poziv.

Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja.

Za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka traži se 500 osoba mlađih od 28 godina, a rok za podnošenje prijava je do 23. kolovoza ove godine.

Otvoren je i natječaj za upis 150 učenika u 3. razred srednje Policijske škole „Josip Jović“ za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova, te 20 učenika za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave, a mogu se prijaviti mladi koji nisu stariji od 19 godina i završili su drugi razred srednje škole u četverogodišnjem trajanju. Ovaj natječaj je otvoren do 1. kolovoza ove godine.

Polaznicima su tijekom školovanja osigurani smještaj, hrana, oprema i mjesečna novčana naknada, a nakon završetka školovanja čeka ih siguran posao, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.


Ako voliš pomagati ljudima i štititi slabije, a želiš siguran posao i profesionalno napredovanje te podršku u bavljenju sportom, prijavi se na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova i postani hrvatski policajac ili policajka.

Pridruži nam se! Odaberi poziv, a ne posao.

 

Stranica