U Svinjarevcima i Soljanima građani dragovoljno predali ručne bombe

Slika PU_VS/Eksploziv/bombe.jpg

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su dvije dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih sredstava, u kojima su građani, na kućnim adresama, dragovoljno predali minsko-eksplozivna sredstva.

U Soljanima je osoba predala jednu, a u Svinjarevcima dvije ručne bombe. Minsko-eksplozivna sredstva policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu pohranio je u skladište PU vukovarsko-srijemske do uništenja.

 

Policija savjetuje...

Pozivamo građane da slijede ove primjere te da oružje i minsko-eksplozivne tvari koje nezakonito posjeduju dragovoljno predaju policiji.

Preventivna kampanja prikupljanja oružja i minsko-eksplozivnih sredstava „Manje oružja-manje tragedija“ i dalje traje a podrazumijeva vremenski neograničeno preuzimanje oružja i ostalih ubojitih sredstava, bez zakonskih sankcija. Dakle, u bilo koje doba dana građani se mogu obratiti policiji i obavijestiti ih o namjeri dragovoljne predaje oružja. Posebno želimo naglasiti građanima da oružje i minsko-eksplozivna sredstva ne donose osobno u prostorije policije, kako uslijed nestručnog rukovanja ne bi došlo do neželjenog aktiviranja i ozlijeđivanja osoba. Na poziv građana, na kućnu adresu, doći će posebno osposobljeni policijski službenici za protuekspozijsku zaštitu, u vozilu bez policijskih oznaka, u civilnoj odjeći, te uz potvrdu, preuzeti nezakonito oružje i minsko-eksplozivne tvari. Građani-uključite se u akciju policije „Manje oružja-manje tragedija“ i učinite svoj dom sigurnim mjestom za život svojih ukućana.



Pisane vijesti