U septičkoj jami pronašao minsko-eksplozivna sredstva

Slika /PU_VS/Akcije/Manje oruzja-manje tragedija/minsko-eksplozivna sredstva.jpg

O pronalasku građanin je odmah obavijestio policiju nakon čega je policijski službenik protueksplozivne zaštite došao na mjesto pronalaska i na siguran način izuzeo opasna sredstva

Foto: Ilustracija

Građanin iz Iloka je 4. ožujka u dvorištu obiteljske kuće u septičkoj jami uočio eksplozivne naprave te odmah obavijestio policiju. Policijski službenik protueksplozivne zaštite je na mjestu pronalaska na siguran način izuzeo dva raketna bacača (tzv. „zolja“), tri tromblonske mine, 16 ručnih bombi te 1500 komada puščanog streljiva.

Izuzeta minsko-eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište Policijske uprave vukovarsko-srijemske do uništenja.

Zahvaljujemo građaninu na ukazanom povjerenju te pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima drže i čuvaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga dragovoljno predaju.

Također, upozoravamo građane da budu oprezni ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, da ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju. Posebno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu će doći preuzeti opasna sredstva.

Oružje se može predati pozivom policije na broj 192 nakon čega će policijski službenici doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Anonimnost osobe koja dragovoljno predaje oružje i eksplozivna sredstva je zagarantirana i protiv te osobe se neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

 

Stranica