U Retkovcima otuđen novac iz parkiranog automobila

Slika /PU_VS/Kradje/žile krade novčanik.jpg
Fotografija: ilustracija

U Retkovcima, u ulici Braće Radića, u noći 8./9. travnja 2021. godine iz osobnog automobila njemačkih registarskih oznaka, koje je bilo parkirano u dvorištu obiteljske kuće, otuđen je novac, zbog čega je 39-godišnjak iz Retkovaca podnio kaznenu prijavu te je prijavio materijalnu štetu na svom automobilu i zbog nestalog novca u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Policija je provela očevid te se poduzimaju izvidi.
 
 
U posljednjem periodu smo primijetili da je prisutan negativan trend provaljivanja u osobne automobile, jer tada vlasnici imaju posljedice, uglavnom u vidu materjalne štete.

Stoga vam predlažemo neke naše savjete:

Dugotrajno iskustvo naučilo nas je da se mnoge neželjene situacije kao i njihove posljedice mogu spriječiti i izbjeći ako ih se predvidi. Da bi se spriječile provale u vozila i krađe iz vozila, nisu uvijek potrebna značajna novčana ulaganja, već promjena ponašanja i navika tako da se ne privlači pažnja počinitelja i da se na njega ne djeluje poticajno. 

Ovom prilikom pozivamo građane da ne ostavljaju ključeve u vozilu bez nadzora, a kada izlaze iz vozila da zatvore sva vrata i prozore, poklopce prtljažnika i spremnika za gorivo. Ako postoji mogućnost, dobro je izvući audio i video opremu vozila te uključiti alarmni uređaj, ukoliko postoji. Jednako tako savjetujemo građane da vozila parkiraju na vidljivom i po mogućnosti čuvanom parkiralištu, da torbice, putne torbe i druge vrijedne predmete ne ostavljaju na vidljivim mjestima (policama, sjedalima).
Vrećice ili torbice koje nisu dragocjene također privlače pozornost lopova pa materijalna šteta može biti veća od ukradenih predmeta.

Budite i vi sigurniji jer ćete ovako smanjiti mogućnost provale u vaše vozilo.
 

Stranica