U našoj Županiji policija kontinuirano suzbija zlouporabe droga

Slika /PU_VS/O nama-fotke/uhićenik lisice.jpg

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske provode intenzivne mjere ulične redukcije u suzbijanju zlouporaba opojnih droga. 

Fotografija: ilustracija

 
Još u subotu 26. prosinca oko 18 sati u Vukovaru, u ulici SR Njemačke, policijski službenici su zatekli 21. godišnjeg hrvatskog državljanina iz Vukovara te su mu  učinkovitim mjerama pronašli u nezakonitom posjedu oko 1 grama marihuane, a policija je podnijela optužni prijedlog protiv Vukovarca zbog sumnje da je počinio prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

U nedjelju 27. prosinca oko 17,40 sati u Vinkovcima, Rudina Sopot, policijski službenici su zatekli osobni automobil vinkovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 47. godišnji hrvatski državljanin iz Vinkovaca te su provedenim mjerama kod vozača navedenog automobila pronašli u nezakonitom posjedu 10,27 grama marihuane.
Protiv istoga će policija podnijeti optužni prijedlog zbog sumnje da je 47. godišnji Vinkovčanin počinio prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Također 27. prosinca oko 23 sata u Vinkovcima policijski službenici su pronašli i uhitili 25. godišnjeg Vinkovčanina, jer su mu pronašli i privremeno oduzeli 8,85 grama marihuane te mjernu vagu koja je poveziva s zlouporabama opojnih droga.
Protiv 25. godišnjeg Vinkovčanina policija je podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, sumnjajući da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama (članak 190. stavak 2. KZ RH).

Jučer 28. prosinca oko 15 sati policija je u Vukovaru na jednoj adresi, temeljem Naloga Županijskog suda u Vukovaru, provela pretragu doma i drugih prostorija kada je u nezakonitom posjedu zatečen 27. godišnjak iz Vukovara, jer mu je policija pronašla 7,7 grama suhe zelene biljne materije droge marihuana, potom 8 komada psihotropnih gljiva psilocibin (masa 5,4 grama) te 16 komada sjemenki marihuane.
Policija je privremeno oduzela opojnu drogu te je nakon utvrđenog kriminalističkog istraživanja podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, zbog sumnje da je 27. godišnji osumnjičenik počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama iz čl. 190. st. 2 i st. 6. KZ RH-e.
Policija je navedenog osumnjičenika predala 29. prosinca 2020. godine policijskom pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Policija nastavlja sa intenzivnim mjerama ulične redukcije u suzbijanju zlouporaba opojnih droga. 
 

Stranica