U Iloku obilježen Dan policijske kapelanije vukovarsko - srijemske

  • Slika /PU_VS/Obljetnice/IMG_20240604_110138.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Vukovarsko-srijemska policijska kapelanija osnovana je 2013. godine, a naš policijski kapelan, don Ivan Begović, već šest godina vjerno i pastoralno skrbi za policijske službenike.

Galerija: PU vukovarsko-srijemska


Policijska uprava vukovarsko-srijemska je danas u Iloku u crkvi  svetog Ivana Kapistrana obilježila Dan policijske kapelanije svetih Euzebia i Poliona.

Svetu zahvalnu misu i svečanu euharistijsku slavu predvodio je vlč. Frane Musić, biskupski vikar za pastoral Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske s više policijskih i vojnih kapelana i svećenika, među kojima je bio i policijski kapelan ove policijske uprave, don Ivan Begović.

Biskupski vikar je u propovjednim riječima naglasio kako je policijski posao zahtjevan i obiman te kako su policajci u svom poslu opasani mnogim izazovima i da samo tako hrabro, odlučno, snažno i profesionalno mogu čuvati red, mir i sigurnost naših građana i hvala im što nam omogućuju ove dobrote.
 
I danas se vlč Frano Musić u misi prisjetio svih poginulih branitelja, preminulih policijskih službenika i djelatnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske koji su položili živote za dobrobit svog doma i roda.

Policijski službenici i djelatnici PU vukovarsko-srijemske molili su za poginule, nestale i preminule djelatnike zajedno s ostalim vjernicima koji su se danas molili svojim svecima zaštitnicima.

Vukovarsko-srijemska policijska kapelanija osnovana je 2013. godine, a naš policijski kapelan, don Ivan Begović, vjerno i pastoralno skrbi za policijske službenike.
 

Stranica