U dvije prometne nesreće pet osoba teško ozlijeđeno

  • Slika /PU_VS/Prometne/pn cesta Š-BG.JPG
  • Slika

Vozači OPREZ! Prilagodite brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti i stanju kolnika

Foto: 1. Prometna nesreća na cesti Štitar-Babina Greda, 2. Prometna nesreća na A3 / PU vukovarsko-srijemska

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s materijalnom štetom (cesta Mirkovci-Nuštar, Vukovar, Vinkovci, Cerna), jedna prometna nesreća u kojoj su četiri osobe lakše ozlijeđene (cesta Mirkovci-Nuštar) te dvije teške prometne nesreće u kojima je ukupno pet osoba teže ozlijeđeno, o čemu više slijedi:

U 9,40 sati na cesti Štitar-Babina Greda 24-godišnjak je, uslijed neprilagođene brzine osobinama i stanju kolnika (zavoj udesno, kolnik klizav), izgubio nadzor nad osobnim automobilom austrijskih registracijskih oznaka te prešao na prometnu traku za vozila iz suprotnog smjera gdje udara u osobni automobil županjskih registracijskih oznaka kojim je upravljala 38-godišnjakinja.

U prometnoj nesreći oboje vozača je teže ozlijeđeno, dok je 11-godišnja putnica, koja se nalazila na mjestu suvozača u automobilu 38-godišnjakinje, zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život.

Protiv 24-godišnjaka policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Druga teška prometna nesreća dogodila se u 20,45 sati na autocesti Zagreb-Lipovac, kada se 30-godišnji državljanin Srbije skupom vozila – teretnim i priključnim vozilom srpskih registracijskih oznaka kretao vožnjom unatrag, iako je to izričito zabranjeno na autocesti, u trenutku nailaska osobnog automobila srpskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 54-godišnji državljanin Srbije, koji pritom nije brzinu kretanja vozila prilagodio vidljivosti (gusta magla) i gustoći prometa (kolona teretnih vozila) odnosno prometnim znacima opasnosti: „opasnost na cesti“, „magla“, „kolona zaustavljenih vozila“ i znaku izričite naredbe „ograničenje brzine 40 km/h“. Da bi izbjegao udar u priključno vozilo, 54-godišnjak naglo skreće udesno na traku za zaustavljanje vozila u nuždi gdje udara u priključno vozilo drugog skupa vozila, također srpskih registracijskih oznaka, kojeg je u koloni teretnih automobila u smjeru graničnog prijelaza Bajakovo zaustavio 44-godišnji državljanin Srbije. Uslijed udara, osobni automobil 54-godišnjka se odbio i lijevim bočnim dijelom udario u prednji desni bočni dio teretnog automobila 30-godišnjaka.

U prometnoj nesreći 54-godišnji vozač je lakše ozlijeđen, dok su putnici u njegovom automobilu, 48- i 47-godišnjak, oba državljani Srbije, teško ozlijeđeni.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja kojima su izazvali prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama, policija će protiv oba vozača, 30-godišnjaka i 54-godišnjaka, nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.
 

Stranica