Tučnjava navijača u Vukovaru

  • Slika /PU_VS/Nasilje/bbb-g 2.jpg
  • Slika
  • Slika

PU vukovarsko-srijemska će energično i nedvojbeno postupati u svim protupravnim nasilnim događajima te svojim aktivnostima jamčiti mir i sigurnost svih građana, pa tako i građana Vukovara

Foto: PU vukovarsko-srijemska

U blizini ugostiteljskog objekta u ulici Vijenac Kneza Branimira u Vukovaru, 18. lipnja 2020. godine oko 19 sati sukobilo se više pripadnika suprotstavljenih navijačkih skupina BBB i Grobari.
Prema podrobnije prikupljenim saznanjima sukobilo se oko 20 pripadnika neformalnih navijačkih skupina, a policija je vrlo brzo i energično reagirala te je u kratkom vremenu pod nadzor stavila i u prostorije Policijske postaje Vukovar privela 18 osoba životne dobi od 18 do 46 godina, nad kojima će se provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela sudjelovanje u tučnjavi iz čl. 122. Kaznenog zakona.
Poznajemo identitet još nekolicine navijača koji su pobjegli sa mjesta događaja te je u tijeku njihovo pronalaženje i privođenje.
 
U sukobu je ozlijeđeno sedam sudionika tučnjave kojima je liječnička pomoć pružena u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar.
 
Policijski službenici su brzo i učinkovito reagirali i spriječili moguću eskalaciju sukoba jer su u posljednjem periodu s većim brojem pripadnika policije preventivno opservirali Vukovar i Borovo, upravo pretpostavljajući da bi moglo doći do sukobljavanja navijačkih skupina motiviranih suprotnim opredjeljenjima.
 

 Nadopuna informacija:

Od 7 ozlijeđenih osoba dvojica su teže ozlijeđena i to 46. godišnjaku iz Vukovara je slomljen mali prst ruke i ima ozlijede uha, a 26. godišnjaku iz Vukovara je dijagnosticiran prijelom nosne kosti, dok su preostali sudionici lakše tjelesno ozlijeđeni.
 

                                                                       
 
 

Stranica