Tri mladića narušila javni red i mir u hotelu, a jedan od njih prisilom spriječavao postupanje policije

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policajci.jpg

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je protiv prekršitelja podnijela prekršajne naloge, a 23-godišnjak je i kazneno prijavljen

Fotografija:  ilustracija


Nadalje, tijekom prošlog vikenda, točnije u nedjelju 29. svibnja 2022.godine, u 6,25 sati, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su intervenirali u vinkovačkoj ulici Duga, u hotelu, jer su 20-,22- i 23-godišnji hrvatski državljani narušavali javni red i mir.

Postupajući po dojavi o narušenom javnom redu i miru policijski službenici su ih brzo pronašli, provjerili njihovu istovjetnost (20 godišnjak iz Retkovaca, 22-godišnjak iz Vukovara, a 23-godišnjak je Vinkovčanin) te ih priveli u Policijsku postaju Vinkovci, a kako su bili pod utjecajem alkohola smješteni su u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva – alkohola.
 
Provedenim prekršajnim izvidima utvrdili smo da su navedeni tog jutra ušli u prostorije hotela te galamili i vrijeđali goste tog hotela, a kada su pristigli te reagirali policijski službenici, 20- i 22-godišnjaci su omalovažavali i policajce, zbog čega su prekršiteljima izdani prekršajni nalozi, obzirom da su svojim nedozvoljenim ponašanjem povrijedili odredbe Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U tom policijskom postupanju među navedenim prekršiteljima, 23-godišnji Vinkovčanin je unutar hotela tijekom privođenja u policijsku postaju, svojom tjelesnom snagom odgurnuo uređujuću policijsku službenicu, koju je na kratko izbacio iz ravnoteže, no policijska službenica koja je pritom lakše tjelesno ozlijeđena odmah spriječila njegovu daljnju prisilu, te je sama učinkovito dovršila to policijsko postupanje i privela ga u policijsku postaju.

Nadasve, policijski službenici ove Policijske uprave su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili sumnju da je 23-godišnjak, jer je svojom tjelesnom snagom spriječio policijsku službenicu koja je provodila službenu policijsku radnju, počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi, što je propisano u odredbama članka 314. i stavaka 1. i 2. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

Policija je nadležnom državnom odvjetništvu dostavila kaznenu prijavu protiv 23-godišnjaka, koji je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.
 

Stranica