Tovarnik, Strošinci: 9-ero stranaca u nezakonitom prelasku državne granice

Slika PU_VS/Protuzakonit prijelaz drzavne granice/termovizija_stacionirana.jpg

U protekla 24, na području PU vukovarsko-srijemske, evidentirana su dva slučaja nezakonitog prelaska državne granice u kojima je zatečeno devetero stranaca. 

 Foto: ilustracija

U protekla 24, na području PU vukovarsko-srijemske, evidentirana su dva slučaja nezakonitog prelaska državne granice u kojima je zatečeno devetero stranaca i to: 

  • Jučer,  10. listopada u 22,20 sati, sjeverno od mjesta Tovarnik, zatečeno je i uhićeno šestero  državljana Afganistana. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske, zbog čega je doneseno Rješenje o protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH, te je  pokrenut postupak readmisije u Republiku Srbiju. 
  • Jučer,  10. listopada u 19,20 sati, nadomak mjesta Strošinci, zatečena su i uhićena trojica srpskih državljana. Provedenim istraživanjem utvrđeno je da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske, zbog čega je doneseno Rješenje o protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH.


Stranica