Tijekom vikenda zabilježeno 17 prometnih nereća

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija05.jpg

Budite oprezni prilikom sudjelovanja u prometu, poštujte prometne propise i čuvajte sebe i druge!

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 17. do 19. lipnja na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 17 prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom, šest s ozlijeđenim osobama i deset prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-5, Županja, autocesta Zagreb-Lipovac, Račinovci, Otok, Markušica).

O prometnoj nesreći u kojoj je 18. lipnja kod naselja Topola, općina Bošnjaci, smrtno stradao 25-godišnji motociklist prethodno smo izvijestili.

U petak, 17. lipnja, oko 13,20 sati u Vinkovcima 14-godišnji vozač bicikla nepropisnom radnjom biciklom uzrokovao je prometnu nesreću pri čemu je zadobio lakše ozljede.

Lakše je ozlijeđen i 63-godišnji biciklist koji je istog dana oko 17 sati u Vinkovcima upravljajući biciklom s prisutnošću alkohola u organizmu (2,31 g/kg) nepropisnim kretanjem biciklom uzrokovao prometnu nesreću.

U subotu, 18. lipnja oko 13,10 sati u Vinkovcima 45-godišnji vozač osobnog automobila pri skretanju ulijevo oduzeo je prednost prolaska 47-godišnjem vozaču mopeda, pri čemu je vozač mopeda lakše ozlijeđen.

Istog dana oko 22 sata u Vinkovcima 14-godišnji vozači bicikla kretali su se biciklističkom stazom u istom smjeru i zbog nedržanja razmaka između vozila za vrijeme upravljanja, došlo je do kontakta vozila i pada biciklista, pri čemu je jedan od njih lakše ozlijeđen.

U nedjelju, 19. lipnja oko 19 sati u Gradištu 22-godišnji vozač osobnog automobila uključivao se u promet, a da nije propustio vozačice bicikla koje su se kretale kolnikom uslijed čega je došlo do udara u biciklistkinje pri čemu je 54-godišnja vozačica bicikla lakše ozlijeđena.
 
Stacionarne kamere zabilježile su 61 prekršaj nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti kod Gradišta.

Tijekom proteklog vikenda 12 osoba je zatečeno u prometu s prisutnošću alkohola u organizmu za vrijeme upravljanja vozilom, od čega su ukupno dvije osobe smještene u posebne jedinice policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća koncentracija alkohola za vrijeme upravljanja vozilom zabilježena je u petak, 17. lipnja, oko 17,00 sati u Vinkovcima kod 63-godišnjaka iz Vinkovaca, u iznosu od 2,31 g/kg.
 
Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske i dalje će svakodnevno provoditi nadzor prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu.

 

Stranica