Tijekom vikenda 10 prometnih nesreća

  • Slika /PU_VS/Prometne/IMG-20230603-WA0003.jpg
  • Slika
  • Slika

Od ukupno 10 prometnih nesreća, dvije su s ozlijeđenim osobama, a u obje je utvrđena alkoholiziranost sudionika

Foto: Prometna nesreća na cesti Privlaka-Otok, PU vukovarsko-srijemska

Tijekom vikenda, od 2. do 4. lipnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 10 prometnih nesreća. U osam prometnih nesreća nastupila je samo materijalna šteta: Vinkovci-2, Vukovar, Nijemci, Stari Jankovci, Babina Greda, Štitar, Đeletovci, dok je u dvije prometne nesreće ukupno pet osoba ozlijeđeno, o čemu više slijedi:

     U petak, 2. lipnja oko 23,00 sata, 22-godišnjakinja iz Vrbanje upravljala je osobnim vozilom županjskih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom ceste Privlaka-Otok. Uslijed neprilagođene brzine kretanja, izgubila je nadzor nad vozilom te prešla na suprotnu prometnu traku u trenutku kada se iz suprotnog smjera približavao osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 23-godišnjak iz Retkovaca.
U direktom udaru vozila, teže su ozlijeđeni oboje vozača i putnik u vozilu županjskih registracijskih oznaka, 23-godišnjak iz Vrbanje.
Očevidom prometne nesreće utvrđeno je kako 22-godišnja vozačica i putnik u njezinu vozilu nisu koristili sigurnosni pojas, dok je 23-godišnji vozač upravljao vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu od 1,54 g/kg.

     U subotu, 3. lipnja oko 15 sati, 31-godišnjak iz Vukovara upravljao je osobnim vozilom vukovarskih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom Ulice Blage Zadre u Vukovaru. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Domovinskom rata, nije propustio sva vozila te je pri skretanju ulijevo vozilom udario u osobno vozilo, također vukovarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 60-godišnjakinja iz Vukovara.
U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni oboje vozača.
Očevidom je utvrđeno kako je 31-godišnjak upravljao vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu od 1,83g/kg.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli pet vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija u iznosu od 1,83 g/kg zabilježena je kod 31-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je 3. lipnja prouzročio prometnu nesreću u Vukovaru. Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, dva vozača su smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 38 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske i dalje će svakodnevno provoditi nadzor prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu.
 

Stranica