Sveta misa za poginule i nestale policajce i vojnike

  • Slika /PU_VS/mise/PICT8151.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Foto: PU vukovarsko-srijemska
 
U vinkovačkoj Crkvi Svetih Euzebija i Poliona  danas, 2. studenog,  služena je sveta misa u spomen na poginule, ubijene i nestale hrvatske branitelje, pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatske vojske.

Upravo na Dušni dan ili Spomen svih vjernih mrtvih, monsinjor Tadija Pranjić prisjetio se teških ratnih vremena i bolnih trenutaka spoznaje policajaca i vojnika da oko njih ginu i stradavaju njihove kolege, nečiji očevi, braće, rođaci… U najtežim trenutcima stvaranja hrvatske vojske i vukovarsko-srijemske policije, kako ističe župnik Pranjić, pružao je i prijateljsku i  duhovnu potporu ožalošćenim obiteljima i davao snage preživjelim braniteljima da nastave dalje, putem stvaranja hrvatske slobode. No, danas je, kako naglašava, nakon višegodišnjih težnji da Policijska uprava vukovarsko-srijemska dobije svog policijskog kapelana, ispunjena srca služio svetu misu s prvim policijskim kapelanom vukovarsko-srijemske policije, Ivanom Begovićem.

Na misnom slavlju za duše hrvatskih branitelja, policajaca i vojnika, molili su zajedno predstavnici Županije vukovarsko-srijemske, djelatnici policijske uprave, predstavnici Gradskog poglavarstva Grada Vinkovaca, okupljeni vjernici…

Policijski kapelan Ivan Begović uoči blagdana Svih svetih, 31. listopada, služio je svetu misu za poginule i preminule djelatnike policijske uprave u skromnoj, posebno za ovu prigodu prilagođenoj, sportskoj dvorani u zgradi policijske uprave. U propovjedi se posebno dotaknuo i pojasnio teško duhovno stanje policajaca koji su si oduzeli život, njihovu nemoć da probleme sagledaju iz drugačijeg svjetla, potpunu odsutnost nade i vjere zbog čega je okupljene djelatnike pozvao da se u svojim molitvama najviše sjete upravo njih- beznadnih, potonulih u iščekivanju spasenja, onih koji nisu imali snage ljubiti samoga sebe, sa svim svojim manama i vrlinama.


Pisane vijesti