Suzbijanje opojnih droga – ulična redukcija

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policijski auto.jpg

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske nastavljaju sa intenzivnim mjerama u suzbijanju zlouporaba opojnih droga i drugih prekršaja i kaznenih djela

Fotografija: ilustracija


Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su tijekom proteklog vikenda s ciljem suzbijanja zlouporaba opojnih droga postupili u pet događaja.

U subotu 14. listopada u 19,20 sati smo u Vinkovcima u prometu zaustavili 55- godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom, a naknadno i tijekom policijskog postupanja na adresi gdje 55-godišnjak boravi, pronašli i privremeno oduzeli ukupno 115 grama amfetaminske droge „SPEED“, a također su mu i privremeno oduzeti drugi predmeti kaznenog djela te uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.  

Nadalje smo 14. listopada u 20,30 sati u Novim Jankovcima, na javnom mjestu, kod 25-godišnjaka pronašli i od njega privremeno oduzeli  6,05 grama amfetaminske droge “SPEED“, a u Starim Jankovcima, unutar ugostiteljskog objekta, u 21,10 sati, kod 33- godišnjaka pronašli te privremeno oduzeli 21,85 grama amfetaminske droge „SPEED“ te digitalnu vagu, za koju sumnjičimo da je korištena u zlouporabi droge. 

Isto tako, u Vukovaru 14. listopada u 3,10 sati u prometu je zatečena 36-godišnja vozačica osobnog automobila, kojoj je nakon preliminarnog ispitivanja – testiranja jednokratnim uređajem za indikaciju droga i lijekova uočena pozitivna reakcija te su joj u zdravstvenoj ustanovi u Vukovaru uzeti uzorci krvi i urina, a tijekom kriminalističkog istraživanja od nje smo privremeno oduzeli i dvije tablete koje se nalaze na popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te za koje nema medicinsku dokumentaciju.

Naposljetku, u Županji smo 15. listopada u 2,50 sati zatekli 22-godišnjeg vozača osobnog automobila koji pak nije stekao pravo na upravljanje motornim vozilom, daljnjim provedenim ispitivanjem prisutnosti alkohola u organizmu evidentirali smo koncentraciju od 0,56 g/kg alkohola u njegovom organizmu. Nadalje, postupanjem smo kod njega pronašli manju količinu marihuane te mu je nakon preliminarnog ispitivanja – testiranja jednokratnim uređajem za indikaciju droga i lijekova uočena pozitivna reakcija.

U navedenim postupanjima policijski službenici su poduzeli represivne mjere odnosno nadležnim institucijama su podnijeli odgovarajuće prijave. 

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske nastavljaju sa intenzivnim mjerama u suzbijanju zlouporaba opojnih droga i drugih prekršaja i kaznenih djela.
 

Stranica