Sukobili se nakon prometne nesreće

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija05.jpg

Osumnjičenom za kazneno djelo "Teška tjelesna ozljeda" Županijski sud Vukovar odredio istražni zatvor od mjesec dana

Foto: Ilustracija

Oko 14,30 sati 9. veljače u ulici Stjepana Radića u Šarengradu dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač teretnog automobila slovenskih registracijskih oznaka, 28-godišnji državljanin Srbije, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila stanju i osobinama ceste, sletio s ceste i udario u drveni reklamni pano, vlasništvo 54-godišnjaka iz Šarengrada.

Ispitivanjem prisutnosti alkohola u organizmu utvrđeno je kako vozač nije upravljao teretnim automobilom pod utjecajem alkohola. Na mjestu događaja naplaćena mu je novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nakon prometne nesreće došlo je do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba između 28-godišnjaka i 54-godišnjaka, uslijed čega je 28-godišnjak rukom zadao udarac 54-godišnjaku u predjelu glave. U Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar utvrđeno je da je 54-godišnjak teže ozlijeđen.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teška tjelesna ozljeda“ 28-godišnjak je uhićen te 10. veljače predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dok protiv 54-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru je rješenjem 28-godišnjaku odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana te je predan u Zatvor u Osijeku.
 

Stranica