Strošinci: Smrtno stradao djelatnik poduzeća za razminiranje

Slika PU_VS/Eksploziv/stroj za razminiravanje.JPG

Jučer, 12. listopada u 15 sati, tijekom razminiranja minskog područja kanala „Lipac“, koji se nalazi između mjesta Soljani i Strošinci, uslijed aktiviranja eksplozivne naprave, smrtno stradao 48-godišnjak dok je 31-godišnjak zadobio lakše tjelesne ozlijede.

 Foto: PU vukovarsko-srijemska

Jučer, 12. listopada u 15 sati, tijekom razminiranja minskog područja kanala „Lipac“, koji se nalazi između mjesta Soljani i Strošinci, uslijed aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave, ozlijeđen je 48-godišnjak iz Splita i 31-godišnjak iz mjesta Ružić, koji su odmah nakon ozljeđivanja, sanitetskim kolima prevezeni u Opću bolnicu u Vinkovcima. Tijekom prevoženja do bolnice, uslijed zadobivenih ozljeda, 48-godišnjak je preminuo u vozilu, dok  je 31-godišnjaku u bolnici pružena liječnička pomoć , gdje je konstatirano da je zadobio ustrijelnu ranu stranim tijelom u ruku.

Obavljenim očevidom, na mjestu događaja, utvrđeno je da je tijekom poslova razminiravanja, došlo do aktiviranja protupješadijske mine PROM-1, uslijed čega je došlo do ozlijeđivanja 48-godišnjaka i 31-godišnjaka, na način kako je ranije opisano..



Stranica