Strojovođa otuđio strvinu srne na koju je naletio vlakom

Slika /PU_VS/zeljeznicka pruga/pruga17.JPG

Sumnjiči se za kazneno djelo Krađa na štetu lovačkog društva

Foto: Ilustracija

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krađa na štetu lovačkog društva iz Starih Mikanovaca.

Naime, prilikom nadzora prometa policijski službenici su 12. siječnja u 17 sati u ulici H.D. Genschera u Vinkovcima zaustavili osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je, pod utjecajem alkohola (1,22 g/kg), upravljao 56-godišnjak. Tijekom nadzora policijski službenici su u prtljažniku automobila uočili obezglavljenu strvinu srne. Na osobnom automobilu je obavljen očevid, a pronađena strvina srne je oduzeta te predana na čuvanje lovačkom društvu do pribavljanja naloga za razudbu nad strvinom radi utvrđivanja uzroka nastanka smrti. Temeljem naloga Općinskog državnog odvjetništva Vinkovci, razudbu nad strvinom srne obavio je Veterinarski zavod Vinkovci.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 11. siječnja, nedaleko Željezničke postaje Stari Mikanovci, 56-godišnjak, upravljajući putničkim vlakom na relaciji Vinkovci-Slavonski Brod, naletio na srnu koja je udarom vlaka usmrćena. Po povratku istom kompozicijom vlaka, na relaciji Slavonski Brod-Vinkovci, 56-godišnjak je zaustavio vlak, uzeo strvinu srne s mjesta naleta i smjestio u vlak, a po dolasku na Željeznički kolodvor Vinkovci, strvinu je odložio u prtljažnik svog osobnog automobila, gdje se nalazila do zaustavljanja i obavljenog nadzora policijskih službenika 12. siječnja.

Protiv 56-godišnjaka policija će podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Krađa Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima. Također, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 56-godišnjaku je izdan prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna od 5.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.
 

Stranica