Stranci pri ulasku u Republiku Hrvatsku koristili krivotvorene boravišne dozvole

Slika /PU_VS/bajakovo/IMG_20221210_111039.jpg

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“, nad 21- i 23-godišnjim strancima je provedeno kriminalističko istraživanje, krivotvoreni dokumenti su im oduzeti, a protiv njih je podnesena kaznena prijava te im je rješenjem odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku

Fotografija: Ilustracija

 U nedjelju, 23. travnja u 20,48 na graničnom prijelazu Bajakovo je, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, kontroliran osobni automobil nacionalnih registracijskih oznaka Francuske Republike, putnici i prtljaga.

Prilikom granične kontrole, granični policijski službenici su posumnjali u vjerodostojnost boravišnih dozvola Kraljevine Belgije, koje su predočili putnici u tom vozilu, 21- i 23-godišnji državljani Republike Turske, a daljnjom kontrolom uređaja za provjeru dokumenata je utvrđeno kako su boravišne dozvole potpune krivotvorine.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“, nad 21- i 23-godišnjim strancima je provedeno kriminalističko istraživanje, krivotvoreni dokumenti su im oduzeti, a protiv njih je podnesena kaznena prijava te im je rješenjem odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku.

 

Stranica