Stanje u prometu - vikend izvješće

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija05.jpg

Tijekom vikenda, od 9. do 11. listopada na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je deset prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

               U devet prometnih nesreća nastupila je samo materijalna šteta, dok je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba teže ozlijeđena. 

Oko 10 sati 10. listopada u Komletincima, 71-godišnji njemački državljanin izgubio je nadzor nad osobnim vozilom vinkovačkih registracijskih oznaka, sletio u cestovni kanal te udario u betonski most kolnog prilaza. U OŽB Vinkovci utvrđeno je kako je 71-godišnjak pri udaru teže ozlijeđen.
Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se na autocesti Zagreb-Lipovac (2), u Vinkovcima (2) te u Mohovu, Vukovaru, Komletincima, Nijemcima i Županji po jedna prometna nesreća.
 
            Tijekom vikenda 13 vozača je zatečeno s prisutnošću alkohola u organizmu, od kojih je pet vozača smješteno u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Najveća zabilježena koncentracija od 2,01 g/kg utvrđena je kod 52-godišnjeg vozača osobnog automobila u Donjem Novom Selu.

            Stacionarne kamere zabilježile su 47 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

            S obzirom da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu, policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.
 

Stranica