Stanje u prometu - vikend izvješće

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija05.jpg

Tijekom vikenda, od 2. do 4. listopada na području Policijske uprave evidentirano je 17 prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

           Tijekom vikenda, od 2. do 4. listopada, evidentirano je 17 prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te 13 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta.
           
           U 8 sati 2. listopada u Starim Jankovcima, 25-godišnji vozač osobnog automobila je pri uključivanju u promet iz dvorišta obiteljske kuće na nogostupu udario 13-godišnjeg biciklistu koji je lakše ozlijeđen pri padu sa bicikla. Ocu 13-godišnjaka naplaćena je novčana kazna jer dijete nije nosilo zaštitnu kacigu na glavi za vrijeme vožnje, dok je 25-godišnjaku izdan obavezni prekršajni nalog.
           Istog dana oko 16 sati u Vukovaru, pri nepropisnom uključivanju u promet s benzinske postaje, 62-godišnja vozačica osobnog automobila udarila je 29-godišnjeg motociklistu koji je teško ozlijeđen pri padu. Protiv 62-godišnjakinje slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.
           Oko 20,30 sati 3. listopada na cesti Sotin-Opatovac, 57-godišnji vozač osobnog automobila, kojem je istekla valjanost vozačke dozvole, nepropisnim pretjecanjem osobnog automobila uzrokovao je frontalni sudar s osobnim automobilom iz suprotnog smjera. 57-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život. U drugom osobnom automobilu, 32-godišnji vozač i 30-godišnja putnica također su teže ozlijeđeni, dok je 5-godišnje dijete lakše ozlijeđeno. Protiv 57-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.
           Jučer, 4. listopada oko 5 sati u Gradištu 22-godišnji vozač osobnog automobila s prisutnošću alkohola u organizmu (1,90 g/kg) uslijed neprilagođene brzine sletio je s kolnika u cestovni kanal pri čemu su on i 47-godišnja putnica lakše ozlijeđeni. Protiv 22-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga.
 
           Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vukovaru (2), Vinkovcima (2), Županji (2), Starim Jankovcima, Ivankovu, Gradištu, Rokovcima, Boboti, Otoku i na graničnom prijelazu Bajakovo.
 
          Tijekom vikenda 13 vozača je zatečeno s prisutnošću alkohola u organizmu, od kojih je pet vozača smješteno u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Najveća zabilježena koncentracija od 1,98 g/kg utvrđena je kod 42-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vukovaru.
 
          Stacionarne kamere za nadzor cestovnog prometa zabilježile su 41 prekršaj nedopuštene brzine kretanja vozila.
           
          Policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama.
 

Stranica