Stanje u prometu - vikend izvješće

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija_hauba.jpg

Policija nastavlja pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama

Foto: Ilustracija

            Tijekom proteklog vikenda, od 18. do 20. rujna, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je jedanaest prometnih nesreća, od čega šest prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Tovarnik, Otok, Vukovar, Vinkovci, autocesta Zagreb-Lipovac, cesta Vinkovci-Županja) te pet prometnih nesreća u kojima je ukupno osam osoba lakše ozlijeđeno, dok je jedna osoba teže ozlijeđena.
            Oko 18 sati 19. rujna na državnoj cesti Vinkovci-Tovarnik kod Banovaca, 54-godišnjak iz Ilače, koji je vozilom prolazio tom dionicom, zatekao je 57-godišnjeg pješaka s težim ozljedama, koje su utvrđene u OŽB Vinkovci. Provodi se kriminalističko istraživanje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti.
            U Štitaru, 21-godišnji vozač je, upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u organizmu (0,83 g/kg), izgubio nadzor nad vozilom te su pri slijetanju vozač i četiri putnika u vozilu lakše ozlijeđeni.
            U Vinkovcima je 11-godišnje dijete lakše ozlijeđno pri padu s bicikla, dok je 28-godišnjak izgubio nadzor nad mopedom i pri padu je lakše ozlijeđen.
            U ranim jutarnjim satima 21. rujna na cesti Vinkovci-Županja, 27-godišnji vozač, koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u organizmu (1,15 g/kg), sletio je s ceste na poljoprivrednu površinu pri čemu je lakše ozlijeđen.

            Policijski službenici su tijekom vikenda zatekli 16 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu, koji su isključeni iz daljnjeg sudjelovanja u prometu na cestama. Dva vozača smještena su u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Najveća zabilježena koncentracija od 1,58 g/kg utvrđena je kod 49-godišnjeg vozača osobnog automobila u Otoku.
            Stacionarne kamere za nadzor cestovnog prometa zabilježile su 62 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

            Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.
 

Stranica