Stanje u prometu - vikend informacija

Slika /PU_VS/O nama-fotke/prometni_policajac_zaustavlja na cesti.jpg
Foto: ilustracija

            Tijekom proteklog vikenda, od 29. do 31. svibnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je osam prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-3, Ilok, Županja) te tri prometne nesreće u kojima su ukupno tri osobe teže i dvije osobe lakše ozlijeđene (Vukovar-2, Ilok).

            U 7,10 sati 29. svibnja u Fruškogorskoj ulici u Iloku, 65-godišnji vozač osobnog automobila izgubio je nadzor nad vozilom i udario u osobni automobil 56-godišnjaka parkiran izvan kolnika pri čemu je 65-godišnjak teže ozlijeđen, dok je 71-godišnji putnik lakše ozlijeđen. Prevezeni su u OŽB Vukovar radi ukazivanja liječničke pomoći.
            Protiv 65-godišnjaka slijedi obvezni prekršajni nalog.

            Istog dana oko 22,30 sati u Vukovaru u Ulici K.A. Stepinca 42-godišnja vozačica osobnog automobila je, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, izgubila nadzor nad vozilom, sletila s kolnika na nogostup i udarila u betonski zid. U prometnoj nesreći teže su ozlijeđeni 42-godišnjakinja i 6-godišnji putnik na zadnjem sjedištu u vozilu koji nije bio pravilno vezan u sigurnosnoj sjedalici. Prevezeni su u OŽB Vukovar, a potom i u KBC Osijek na liječenje.
            Protiv 42-godišnjakinje slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

            Jučer, 31. svibnja, oko 11,50 sati u Vukovaru na raskrižju ulica K.A. Stepinca i L. Ružičke, pri prestrojavanju u drugu prometnu traku, 62-godišnji vozač osobnog automobila udara u 28-godišnjeg motociklistu koji je uslijed pada s motocikla lakše ozlijeđen.
            Zbog počinjenog prekršaja, 62-godišnjaku je izdan obvezni prekršajni nalog.

 
            Ističemo kako je, prilikom nadzora prometa na cestama, tijekom vikenda 13 vozača zatečeno s prisutnošću alkohola u organizmu, a dva vozača smještena u posebne prostorije policije do otriježnjenja. 51-godišnji vozač osobnog automobila u Vukovaru, koji je smješten, ujedno je imao i najveću prisutnost alkohola u organizmu (1,42 g/kg).

            Tijekom vikenda 15.-17. svibnja devet vozača je isključeno iz prometa, tijekom vikenda 22.-24. svibnja iz prometa je isključeno 18 vozača i tijekom vikenda 29.-31. svibnja 13 vozača. S obzirom da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu, policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.
 

Stranica