Stanje u prometu tijekom vikenda

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija-stop (2).jpg

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske dogodilo se sedam prometnih nesreća

Fotografija: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 2. do 4. veljače 2024. dogodilo se sedam prometnih nesreća,  od čega 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom (Vukovar-3, Vinkovci, Andrijaševci) te dvije prometne nesreće s ozlijeđenom osobom, o čemu više slijedi:
 
U petak, 2. veljače, oko 14,40 sati, u Andrijaševcima, u Ulici M. Gupca, 34-godišnjakinja iz Rokovaca osobnim je vozilom vinkovačkih registracijskih oznaka, pri uključivanju u promet, vožnjom unatrag, stražnjim dijelom vozila izašla na kolnik, u trenutku kada je osobni automobil, kojim je upravljao 21-godišnjak iz Cerne, pretječući drugo vozilo na kolniku, skrenuo na drugu prometnu traku te je došlo do udara u vozilo 34-godišnjakinje. Osobni automobil kojim je upravljao 21-godišnjak se odbio na suprotnu prometnu traku, prešao kolni prilaz te se zabio u prometni znak. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 34-godišnjakinja.
 
U subotu, 3. veljače, oko 17,40 sati, u Vukovaru, u Frankopanskoj ulici, na mostu preko rijeke Vuke, 34-godišnjak iz Iloka osobnim je vozilom vukovarskih registracijskih oznaka, prešao na suprotnu prometnu traku, kojom se u tom trenutku kretao osobni automobil također vukovarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 66-godišnjak iz Borova te je došlo do udara vozila. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen putnik u vozilu 66-godišnjaka, 36-godišnjak s prebivalištem u Njemačkoj.
 
Policijski službenici su zatekli 14 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,04 g/kg zabilježena je kod 48-godišnjeg vozača osobnog automobila u Otoku, zatečenog 3. veljače, oko 20,00 sati.
Smještanje u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva određeno je za tri vozača osobnog automobila.
 
Stacionarne kamere zabilježile su sedam prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.
 
Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.
 
I ovim putem preporučujemo zbog vremenskih uvjeta da vozači prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti (magla i noć), stanju kolnika (snijeg, led, mokar, klizav) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe).

Jednako tako, prije uključivanja u promet na cestama, u vrijeme nastanka zimskih uvjeta vozači su dužni odlediti stakla na vozilima radi vidljivosti, te s vozila ukloniti vodu, led i snijeg s ciljem sprječavanja nanošenja ozljeda i štete drugim sudionicima u prometu na cestama.

 

Stranica