Stanje u prometu tijekom vikenda

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija 4.jpg

Na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske tijekom proteklog vikenda, od 19. do 21. siječnja 2024. dogodilo se 10 prometnih nesreća

Fotografija: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 19. do 21. siječnja 2024. dogodilo se 10 prometnih nesreća,  od čega osam prometnih nesreća s materijalnom štetom (Stari Mikanovci, Rokovci, Mirkovci, Bobota, Granični prijelaz Principovac, Granični prijelaz Ilok, Vukovar, Vinkovci), jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom te jedna prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom, o čemu više slijedi:

U petak, 19. siječnja, oko 10,12 sati, 49-godišnjakinja iz Nuštra, upravljala je osobnim vozilom vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom Ulice Marka Marulića u Nuštru. Dolaskom do raskrižja s Ulicom bana Jelačića, 49-godišnjakinja nije propustila osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 60-godišnjak iz Andrijaševaca te je došlo do udara u isti. U prometnoj nesreći 60-godišnjak je lakše ozlijeđen.

U nedjelju, 21. siječnja, oko 12,00 sati, u Iloku, dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom o kojoj smo izvijestili.

Policijski službenici su zatekli 22 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,75 g/kg zabilježena je kod 60-godišnjeg vozača bicikla, zatečenog 21. siječnja, oko 01,00 sati, u Ulici kralja Zvonimira u Vinkovcima.

Koncentracija od 1,64 g/kg zabilježena je kod 40-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vukovaru, zatečenog 19. siječnja, oko 20,00 sati, u Ulici Lavoslava Ružičke, koji je upravljao vozilom unatoč poništenoj vozačkoj dozvoli. 40-godišnjak je priveden na Općinski sud u Vukovaru-Prekršajni postupak gdje je proglašen krivim te mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana.

Smještanje u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva određeno je za tri vozača osobnog automobila.

Stacionarne kamere zabilježile su 5 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

I ovim putem preporučujemo zbog vremenskih uvjeta da vozači prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti (magla i noć), stanju kolnika (snijeg, led, mokar, klizav) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe).

Jednako tako, prije uključivanja u promet na cestama, u vrijeme nastanka zimskih uvjeta vozači su dužni odlediti stakla na vozilima radi vidljivosti, te s vozila ukloniti vodu, led i snijeg s ciljem sprječavanja nanošenja ozljeda i štete drugim sudionicima u prometu na cestama.
 

 

Stranica