Stanje u prometu tijekom vikenda

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija 4.jpg

Od 12. do 14. siječnja na prometnicama Vukovarsko-srijemske županije zabilježeno osam prometnih nesreća, u jednoj dvije osobe lakše ozlijeđene

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, dogodilo se osam prometnih nesreća, od čega sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom (Vinkovci-3, Vukovar, Strošinci, Cerna i Županja) i jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, o kojoj više slijedi:

U nedjelju, 14. siječnja oko 13,50 sati na državnoj cesti DC-55 u raskrižju s Ulicom M. Gupca u Gradištu, 24-godišnji vozač osobnog automobila bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka nije prilagodio brzinu kretanja vozila gustoći prometa (zaustavljena vozila na kolniku) uslijed čega je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka kojim je u istom smjeru upravljao 72-godišnji vozač. Nakon udara, vozilo 72-godišnjaka odbačeno je unaprijed i udara u osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka koje se nalazio zaustavljen i propuštao vozila iz suprotnog smjera radi skretanja ulijevo. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 72-godišnji vozač i 73-godišnji putnik u njegovu automobilu.

Policijski službenici su tijekom vikenda zatekli 18 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,94 g/kg zabilježena je kod 42-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je 12. siječnja u 23,10 sati u Strošincima prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Smještanje u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva određeno je za tri vozača osobnog automobila.

Stacionarne kamere zabilježile su 5 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno po „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

I ovim putem preporučujemo zbog vremenskih uvjeta da vozači prilagode brzinu kretanja vozila vidljivosti, stanju kolnika i gustoći prometa.

Jednako tako, prije uključivanja u promet na cestama, u vrijeme nastanka zimskih uvjeta vozači su dužni odlediti stakla na vozilima radi vidljivosti, te sa vozila ukloniti vodu, led i snijeg s ciljem sprječavanja nanošenja ozljeda i štete drugim sudionicima u prometu na cestama.
 

Stranica