Stanje u prometu tijekom vikenda

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija-stop (2).jpg

Tijekom vikenda, dogodilo se 10 prometnih nesreća, 7 s materijalnom štetom i tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Fotografija: Ilustracija

Tijekom vikenda, dogodilo se 10 prometnih nesreća, 7 s materijalnom štetom (Autocesta A3, Jarmina, granični prijelaz Bajakovo, granični prijelaz Županja, Vukovar i Županja dvije) i tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.
 
U petak, 5. siječnja oko 11.05 sati u Vinkovcima, 35-godišnji vozač osobnog automobila zbog neprilagođene brzine kretanja vozila udario je vozilom u vozilo koje je 37-godišnji vozač zaustavio na zvučni i svjetlosni znak ispred prijelaza ceste preko željezničke pruge. 35-godišnji vozač i 5-godišnja putnica u zaustavljenom vozilu zadobili su lake tjelesne ozljede.
 
U subotu, 6. siječnja oko 19.20 sati u Mirkovcima, 42-godišnji vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola 1,45 g/kg, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već je pomaknuo vozilo ulijevo s kolnika i udario u parkirana vozila, pri čemu je zadobio lake tjelesne ozljede.
 
U nedjelju, 7. siječnja oko 17.40 sati u Iloku, 70-godišnji vozač osobnog automobila nije se obilježenom pješačkom prijelazu približavao sigurnosnom brzinom uslijed čega dolazi do naleta na 73-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu. Pješakinja je zadobila teške tjelesne ozljede.
 
Policijski službenici su zatekli 8 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,87 g/kg zabilježena je kod 51-godišnjeg vozača osobnog automobila u Srijemskim Lazama.
 
Stacionarne kamere zabilježile su 29 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.
 
Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.
 
I ovim putem preporučujemo zbog vremenskih uvjeta da vozači prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti (magla i noć), stanju kolnika (snijeg, led, mokar, klizav) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe).
 
Jednako tako, prije uključivanja u promet na cestama, u vrijeme nastanka zimskih uvjeta vozači su dužni odlediti stakla na vozilima radi vidljivosti, te s vozila ukloniti vodu, led i snijeg s ciljem sprječavanja nanošenja ozljeda i štete drugim sudionicima u prometu na cestama.
 

 

Stranica