Stanje u prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija05.jpg

Tijekom vikenda na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je pet prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 5. do 7. ožujka 2021. godine dogodilo se pet prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta.
 
Na državnoj cesti Otok-Spačva, pri slijetanju vozila s ceste 19-godišnji vozač osobnog automobila lakše je ozlijeđen. U Trpinji, pri slijetanju vozila s ceste, 51-godišnji vozač osobnog automobila također je lakše ozlijeđen.

U prometnoj nesreći 6. ožujka oko 19,15 sati u Markušici, pri naletu osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka na 31-godišnjeg pješaka, pješak je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, a 30-godišnji vozač koji je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola u organizmu (1,58 g/kg) i dva putnika napustili su mjesto događaja ne pruživši pomoć unesrećenom.
Protiv vozača slijedi kaznena prijava za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu te protiv vozača i putnika u vozilu i kaznena prijava za kazneno djelo Nepružanje pomoći.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vukovaru i Iloku.
 
Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 15 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,75 g/kg zabilježena je kod 44-godišnjeg vozača u Vukovaru. Zbog počinjenih težih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, tri vozača smještena su u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok su dva vozača uhićena jer je postajala opasnost nastavljanja činjenja prekršaja i dva putnika u osobnom automobilu su uhićena zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela.

Stacionarne kamere zabilježile su 63 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama.

Podsjećamo još jednom kako ovaj tjedan, od 8. do 14. ožujka, policija provodi pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa vozača, suvozača, putnika na zadnjem sjedalu vozila, a posebice u pogledu neprimjerenog prijevoza djece u vozilu.
 

Stranica