Stanje u prometu tijekom novogodišnjeg vikenda

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija-noć.jpg

Policijski službenici su tijekom novogodišnjeg vikenda zatekli 7 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu, a najveća zabilježena koncentracija iznosi 1,96 g/kg

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 31. prosinca 2021. do 2. siječnja 2022. godine na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano je 14 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće u kojima su ukupno tri osobe lakše ozlijeđene te 12 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

Oko 2,15 sati 1. siječnja u Cerni, 24-godišnji vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola u organizmu (1,57 g/kg) uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila sletio je s kolnika u odvodni kanal, pri čemu je lakše ozlijeđen.

Istog dana oko 14,15 sati na autocesti Lipovac-Zagreb, 56-godišnji vozač osobnog automobila pomaknuo je vozilo udesno te prešao na traku za zaustavljanje vozila u nuždi gdje je udario u odbojnu ogradu, a potom u zaštitnu žičanu ogradu te sletio u odvodni kanal. U prometnoj nesreći su vozač i 55-godišnja putnica zadobili lake tjelesne ozljede.   

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vukovaru (4), Vinkovcima (2), autocesti Lipovac-Zagreb (2), Komletincima, Gunji, Prkovcima i Vrbanji.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli sedam vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,96 g/kg zabilježena je kod 50-godišnjeg vozača u Babinoj Gredi. Jednom vozaču određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 43 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D2 kod Bobote.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske i dalje će svakodnevno provoditi nadzor i kontrolu prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu.
 

Stranica