Stanje u prometu proteklog vikenda

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija-stop (2).jpg

Na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske tijekom vikenda u prometu zatečena 24 alkoholizirana vozača  

Fotografija: Ilustracija

Tijekom vikenda, dogodilo se 13 prometnih nesreća, jedna s poginulom osobom, tri s ozlijeđenim osobama i 9 s materijalnom štetom (Antin, Gradište dvije, Borovo, Bogdanovci, Drenovci, Otok, Vukovar, Bošnjaci).
        
U petak, 10. studenoga oko 07.10 sati u Rajevu Selu 49-godišnji vozač teretnog automobila poduzeo je radnju vožnje unazad na kolniku, a da se nije uvjerio da takvu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu na cesti uslijed čega je došlo do udara zadnjim dijelom vozila u 87-godišnju pješakinju koja je zadobila teške tjelesne ozljede.
 
U petak, 10. studenoga oko 15.40 sati na državnoj cesti broj 537 između grada Otoka i Vrbanje 49-godišnja vozačica osobnog automobila zbog neprilagođene brzine kretanja vozila osobini ceste (zavoj) i stanju kolnika (mokar i klizav) slijeće s kolnika pri čemu je ona i dvoje putnika u vozilu zadobilo lake tjelesne ozljede.
 
U petak, 10. studenoga oko 23.20 sati na državnoj cesti broj 46, obilaznica grada Vinkovci, 32-godišnji vozač teretnog automobila pod utjecajem alkohola 1,45 g/kg nije prilagodio brzinu kretanja osobini ceste (zavoj) i stanju kolnika (mokar i klizav) uslijed čega je udario u betonsku zapreku uz rub kolnika pri čemu je zadobio lake tjelesne ozljede.
        
U subotu, 11. studenoga na državnoj cesti broj 55 (Vinkovci-Županja) dogodila se prometna nesreća s poginulom osobom o kojoj je javnost izviještena.
 
Policijski službenici su zatekli 24 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,16 g/kg zabilježena je kod 54-godišnjeg vozača osobnog automobila u Bošnjacima. Smještanje u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva određeno je za 4 vozača.
 
Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.
 
I ovim putem preporučujemo zbog vremenskih uvjeta da vozači prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti (magla i noć), stanju kolnika (mokar, posut lišćem, klizav) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe).
 
Jednako tako, prije uključivanja u promet na cestama, u vrijeme nastanka zimskih uvjeta vozači su dužni odlediti stakla na vozilima radi vidljivosti, te s vozila ukloniti vodu, led i snijeg s ciljem sprječavanja nanošenja ozljeda i štete drugim sudionicima u prometu na cestama.

Stranica