Stanje u prometu proteklog vikenda

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija05.jpg

Za vikend od 25. do 27. kolovoza zabilježeno 14 prometnih nesreća, ukupno 6 osoba ozlijeđeno

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 25. do 27. kolovoza, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 14 prometnih nesreća. U devet prometnih nesreća nastupila je samo materijalna šteta (Bobota, Vinkovci, Vukovar, Ilok, Mirkovci, auto-cesta A3, Nuštar, Andrijaševci, Ivankovo), dok je u pet prometnih nesreća ukupno šest osoba ozlijeđeno:

     U petak, 25. kolovoza oko 16,00 sati, 45-godišnjak iz Borova upravljao je teretnim vozilom vukovarskih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom gospodarske zone Priljevo. Dolaskom do kolnog ulaza gradilišta trgovačkog centra, pri nepropisnoj vožnji unatrag u polukružnom okretanju i uključivanju u promet, vozilom je udario u osobni automobil vukovarskih registracijskih oznaka kojim je upravljala 44-godišnjakinja iz Vukovara. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 44-godišnjakinja i putnik u njezinu vozilu, 19-godišnjak iz Lipovače. 
     U subotu, 26. kolovoza oko 17,30 sati, 24-godišnjak iz Komletinaca, uz prisutnost alkohola u organizmu od 0,79 g/kg, upravljao je biciklom krećući se odvojkom Ulice Apčevci koji nema suvremeni kolnički zastor, u smjeru oranica. U jednom trenutku 24-godišnjak je izgubio nadzor nad biciklom te pao s bicikla i lakše se ozlijedio.
     Istog dana oko 18,50 sati, 31-godišnjak iz Đeletovaca upravljao je osobnim vozilom vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom Ulice Josipa Kozarca u Slakovcima, iz smjera Orolika u smjeru Vinkovaca. Dolaskom do raskrižja s Ulicama Petra Preradovića i Braće Radića, uslijed nedržanja potrebnog razmaka udario je u osobno vozilo austrijskih registarskih oznaka iza kojeg se kretao, a kojim je upravljao 25-godišnji državljanin Austrije. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena putnica u vozilu 25-godišnjaka, 57-godišnja državljanka Austrije.
     Također u subotu oko 23,50 sati, 42-godišnjak iz Županje upravljao je motociklom županjskih registracijskih oznaka, krećući se cestom Slakovci-Otok. Uslijed neprilagođene brzine kretanja, izgubio je nadzor nad motociklom, sletio u odvodni kanal te pritom zadobio teže tjelesne ozljede. Očevidom je utvrđeno kako je 42-godišnjak upravljao motociklom uz prisutnost alkohola u organizmu od 0,56 g/kg.
     U nedjelju, 27. kolovoza oko 10,00 sati, na parkirališnom prostoru u Vinkovačkoj ulici u Županji, vožnjom teretnog vozila unatrag, 37-godišnjak iz Županje, udario je u moped kojim je upravljao 58-godišnjak iz Županje. Pri udaru i padu s mopeda, 58-godišnjak je lakše ozlijeđen.
 
Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 11 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,18 g/kg zabilježena je kod 40-godišnjaka iz Sesveta, zatečenog pri upravljanju osobnim vozilom u Ulici Matice hrvatske u Vukovaru, u subotu 26. kolovoza oko 03,40 sati. Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, tri vozača su smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 7 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske i dalje će svakodnevno provoditi nadzor prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu.
 

Stranica