Stanje u prometu proteklog vikenda

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija05.jpg

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je 11 prometnih nesreća i zatečeno 11 alkoholiziranih vozača

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 2. do 4. prosinca, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske dogodilo se 11 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar, Vinkovci-2, Mirkovci, Otok-2, Županja-4, Ivankovo).

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 11 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija od 1,50 g/kg zabilježena je kod 64-godišnjeg vozača, zatečenog u subotu, 3. prosinca, oko 15 sati, u Ulici Savezne Republike Njemačke u Vukovaru. Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, jedan vozač je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 8 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno po „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica te nepropisne uporabe mobitela.

I ovim putem preporučujemo zbog vremenskih uvjeta da vozači koriste zimsku opremu na vozilima, prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivost (magla i noć), stanju kolnika (mokar, posut lišćem, klizav, snijeg, led) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti - biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe).
 

Stranica