Stanje u prometu proteklog vikenda

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija-noć.jpg

Tijekom proteklog vikenda na cestama Vukovarsko-srijemske županije zabilježeno je ukupno 8 prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 7. do 9. listopada 2022. godine, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno osam prometnih nesreća, od kojih je u pet prometnih nesreća nastupila samo materijalna šteta (Vukovar, Stari Mikanovci, Vrbanja, Drenovci i Stari Jankovci), dvije su prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te jedna prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom, o kojoj smo prethodno već izvijestili.

U petak, 7. listopada, oko 11,05 sati, 56-godišnjak iz Vođinaca upravljao je osobnim vozilom vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se iz smjera Grobljanske ulice u smjeru Duge ulice u Vinkovcima. Uslijed nedržanja potrebnog razmaka udario je u stražnji dio teretnog vozila kojim se istom kolničkom trakom kretao 36-godišnjak iz Vinkovaca. Uslijed udara, putnica u vozilu 56-godišnjaka (51-godišnjakinja iz Vođinaca), lakše je ozlijeđena, dok je očevidom utvrđeno kako je 56-godišnjak upravljao vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu od 1,50 g/kg.

Istog dana oko 12,15, sati, 11-godišnje dijete upravljao je biciklom bez zaštitne kacige, krećući se nogostupom Bana J. Jelačića, iz smjera Zvonarske ulice u smjeru Mirkovaca, iako je na kolniku označena biciklistička staza. Pri uključivanju u promet s nogostupa na kolnik odvojka Ulice bana. J. Jelačića, dijete nije propustilo sva vozila te je došlo do udara bicikla u nepoznato vozilo. Vozač nepoznatog vozila  zaustavio je vozilo i ponudio pomoć djetetu, no ono je odbilo pomoć i nastavilo vožnju biciklom. Naknadnim pregledom u OŽB Vinkovci, djetetu su utvrđene lakše tjelesne ozljede.        
 
Stacionarne kamere zabilježile su 25 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D2 kod Vukovara.

Tijekom proteklog vikenda šest je vozača zatečeno s prisutnošću alkohola. Najveća koncentracija alkohola od 1,98 g/kg zabilježena je u petak, 7. listopada, kod 33-godišnje vozačice osobnog vozila, zatečene oko 00,45 sati u Vukovaru, u UIici J. bana Jelačića.  Pet je osoba smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 

Stranica