Stanje u prometu proteklog vikenda

Slika /PU_VS/Prometne/materijalna_kiša_županja2.JPG

U dvije prometne nesreće, od ukupno 12 evidentiranih proteklog vikenda, pet osoba je lakše ozlijeđeno

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 8. do 10. listopada, na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano je 12 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i deset s materijalnom štetom.

Oko 18,30 sati 9. listopada na nerazvrstanoj cesti između Vinkovaca i Nuštra, 30-godišnjakinja je, uslijed neprilagođene brzine osobinama i stanju kolnika, osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka sletjela u cestovni kanal, pri čemu je lakše ozlijeđena.

Istog dana oko 19 sati u Ilači, 18-godišnjak je zbog nepropisnog skretanja osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka udario u osobni automobil vukovarskih registracijskih oznaka kojim ga je 24-godišnji vozač pretjecao. U prometnoj nesreći četiri su osobe lakše ozlijeđene.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vinkovcima (5),  Retkovcima, Vukovaru, Županji, i na autocesti Zagreb-Lipovac (2).

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 10 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,52 g/kg zabilježena je kod 33-godišnjeg vozača u Vukovaru. Prema tri vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 46 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policija će i nadalje svakodnevno provoditi nadzor i kontrolu prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti svih sudionika u prometu.
 

Stranica