Stanje u prometu

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija 4.jpg

U protekla 24 sata zabilježeno 5 prometnih nesreća, dvije osobe ozlijeđene

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata, 18./19. srpnja, na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je pet prometnih nesreća. U tri prometne nesreće nastupila je materijalna šteta (Vrbanja, Vinkovci, Vukovar), u jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena (Županja), dok je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba teže ozlijeđena (Šarengrad), o kojoj više slijedi:

Jučer, 18. srpnja oko 08,40 sati u Šarengradu, Ulica Stjepana Radića, ulaskom u zonu radova na cesti obilježenu prometnim znakovima, 71-godišnji vozač osobnog automobila austrijskih registracijskih oznaka prošao je pored prometnog znaka „radovi na cesti“, udario u dodatnu opremu i radni stroj koji se zbog radova nalazio uz rub kolnika.
U Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar 71-godišnjem vozaču su utvrđene teške tjelesne ozljede.
Policijski službenici su obavili očevid na mjestu događaja, a tijekom očevida u vremenu od 9 do 10 sati cesta je bila zatvorena za promet.

Policijski službenici su pri nadzoru prometa zatekli dvojicu vozača pod utjecajem alkohola, a obojica su smještena u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Najveća koncentracija alkohola u organizmu, 1,83 g/kg, zabilježena je kod 59-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vukovaru.

Stacionarne kamere za nadzor prometa zabilježile su tri prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske i dalje će svakodnevno provoditi nadzor prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu.

 

Stranica