Stanje u prometu

Slika /PU_VS/O nama-fotke/palica_stop_policija.jpg

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno 8 prometnih nesreća, u jednoj pješakinja lakše ozlijeđena

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je osam prometnih nesreća.

U sedam prometnih nesreća, u Iloku, Cerni, Vinkovcima, Tordincima, Vukovaru, Gradištu i Županji, nastupila je materijalna šteta, dok je u prometnoj nesreći u Rokovcima lakše ozlijeđena 37-godišnja pješakinja koja je stupila na obilježeni pješački prijelaz kada je na nju naletio osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 18-godišnjak.


Prilikom nadzora vozila i vozača, policijski službenici Postaje prometne policije Vinkovci su jutros u 3 sata u Mirkovcima zatekli 28-godišnjaka u upravljanju osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu u iznosu od 2,80 g/kg.

Nakon obavljenog liječničkog pregleda, smješten je u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Protiv vozača slijedi optužni prijedlog nadležnom sudu kojim je, sukladno sankcijama predviđenim Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, predložena novčana kazna u iznosu od 1.320 eura, 6 negativnih prekršajnih bodova te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci.
 

Stranica