Stanje u prometu

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija-stop (2).jpg

Podsjećamo da se sutra, 20. rujna obilježava Dan bez poginulih u prometu

Fotografija: Ilustracija

U posljednja 24 sata na području Policijske uprave zabilježeno je pet prometnih nesreća. U prometnoj nesreći u Mirkovcima su dvije osobe lakše ozlijeđene. U četiri prometne nesreće ( Vukovar-2 i Vinkovci-2) nastupila je samo materijalna šteta u kojima su vozači nakon prometne nesreće pobjegli s mjesta događaja, a policija je pronašla tri vozača dok se za četvrtim još uvijek traga.
 

Stoga podsjećamo koje su dužnosti sudionika prometne nesreće s materijalnom štetom
 
  • Vozači, sudionici prometne nesreće, u kojoj je uzrokovana samo materijalna šteta na vozilima, dužni su, ukoliko je to moguće, odmah ukloniti vozila s kolnika, omogućiti nesmetano odvijanje prometa, popuniti i potpisati Europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima.
  • Vozači ne smiju napustiti mjesto prometne nesreće dok nisu popunili i potpisali Europsko izvješće ili na drugi način razmijenili osobne podatke i podatke o vozilima.
  • U slučaju prometne nesreće samo s materijalnom štetom, kad na mjestu nesreće nema vlasnika vozila ili vlasnika druge oštećene stvari, vozač je dužan vlasniku vozila ili druge oštećene stvari ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću.

Novčanom kaznom u iznosu od 60,00 eura kaznit će se vozači ako odmah s kolnika, ukoliko je to moguće, ne uklone vozila i omoguće nesmetano odvijanje prometa, a novčanom kaznom u iznosu od 390,00 do 920,00 eura kaznit će se vozač ako drugom sudioniku u prometnoj nesreći ili osobi vlasniku oštećenog vozila ili druge stvari ne ostavi svoje podatke ili ne popuni Europsko izvješće i napusti mjesto prometne nesreće.

Od ostalih prometnih zbivanja zabilježili smo slijedeće:
 
Stacionarne kamere zabilježile su 8 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Podsjećamo da se sutra, 20. rujna obilježava Dan bez poginulih u prometu.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.
 
I ovim putem preporučujemo zbog vremenskih uvjeta da vozači prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti (svitanje, sumrak, noć), stanju kolnika (mokar, posut lišćem, klizav), gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe) i osobini ceste (obilježeni pješački prijelazi, zavoji).

 

Stranica