Stanje sigurnosti na području PU vukovarsko-srijemske u novogodišnjoj noći

Slika /PU_VS/O nama-fotke/auto_policija.jpg

Tijekom novogodišnje noći na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske nisu zabilježeni događaji koji bi ugrozili stanje sigurnosti.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su u novogodišnjoj noći brinuli o stanju sigurnosti na javnim okupljanjima i provodili pojačane aktivnosti u prometu te je novogodišnja noć na području Uprave protekla mirno.

Prema izvješću Operativno-komunikacijskog centara Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u razdoblju od 31. prosinca 2019. godine u 06,00 sati do 1. siječnja 2020. godine u 06,00 sati na području Uprave evidentirano je pet kaznenih djela, i to jedna krađa, dvije prijetnje i dva kaznena djela čiji se progon provodi po privatnoj tužbi.

Evidentirana su tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira, dva počinjena u Županji i jedan u Vukovaru.

Tijekom navedena 24 sata zabilježena je jedna prometna nesreća u kojoj je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci). Također je evidentiran jedan vozač koji je upravljao motornim vozilom pod utjecajem alkohola u nedozvoljenoj količini, dok su uređaji za nadzor brzine registrirali 164 nedozvoljena prekoračenja brzine kretanja vozila.
 
U pet postaja granične policije nisu zabilježeni događaji koji bi narušili sigurnost državne granice. Evidentirana su tri prekršaja iz Zakona o strancima i jedan prekršaj iz carinskog zakona.

Nije zabilježen niti jedan slučaj nedozvoljene prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava, niti oružja i drugih eksplozivnih tvari.

Podsjećamo da je operativna akcija „Mir i dobro“ još uvijek u tijeku, te da se od danas pirotehnička sredstva 2. i 3. kategorije ne smiju prodavati, niti upotrebljavati.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska zahvaljuje svima koji su pridonijeli da novogodišnja noć protekne u povoljnom ozračju. 

Stranica