Stanje prometa za vikend: 12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola

Slika /PU_VS/alkohol/alkohol, formula za nesreću.jpg

Najveća koncentracija od 2,31 g/kg zabilježena je kod 43-godišnjeg vozača u Vukovaru

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 16. do 18. prosinca, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je 13 prometnih nesreća, od čega 9 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Tovarnik, Otok, Vinkovci-3, MCGP Županja-2, Vukovar, Andrijaševci) i četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, o kojima više slijedi:

U petak, 16. prosinca 2022. godine, oko 10,30 sati, 39-godišnjakinja iz okolice Obrovca, upravljala je osobnim vozilom, krećući se cestom Otok-Vrbanja. Uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, 39-godišnjakinja je izgubila nadzor nad vozilom te sletjela s kolnika u cestovni kanal. U prometnoj nesreći vozačica je lakše ozlijeđena, kao i 46-godišnja putnica u vozilu.

Istog dana, oko 10,20 sati, 57-godišnjakinja iz Prkovaca, upravljala je teretnim vozilom krećući se kolnikom ceste iz smjera Gradišta u smjeru Cerne. Uslijed neprilagođene brzine kretanja, 57-godišnjakinja se nije na vrijeme zaustavila te je udarila u osobno vozilo koje se nalazilo zaustavljeno u istoj kolničkoj traci, na pružnom prijelazu, čekajući da prođe vlak. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 41-godišnja vozačica osobnog vozila.

Oko 14,30 sati istog dana u Županji, 36-godišnjak iz Županje upravljao je biciklom, krećući se kolnikom Osječke ulice, dok je na stražnjem djelu bicikla u sjedalici prevozio dvogodišnje dijete. U jednom trenutku, pas 22-godišnjaka iz Županje, istrčao je na kolnik ispred bicikla, uslijed čega je bicikl naletio na psa, a biciklist potom pao na kolnik. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđeno dvogodišnje dijete.

U subotu, 17. prosinca, oko 7,55 sati, 34-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine upravljala je osobnim vozilom krećući se autocestom Zagreb-Lipovac. Kod čvora Lipovac, 34-godišnjakinja je uslijed neprilagođene brzine kretanja vozilom udarila u teretno vozilo koje se kretalo u istoj kolničkoj traci. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđeno dvoje putnika u vozilu 34-godišnjakinje.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 12 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija od 2,31 g/kg zabilježena je kod 43-godišnjeg vozača, zatečenog u petak, 16. prosinca, oko 23,40 sati, u Vukovaru, u Ulici A. Hebranga. Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, tri vozača su smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 11 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno po „4 ubojice u prometu“ – upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštena brzine kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Podsjećamo vozače da koriste zimsku opremu na vozilima i prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti, stanju kolnika i gustoći prometa.
 

Stranica