Sretan vam Uskrs i budite u svom domu

Slika /PU_VS/Svasta/uskrs ostani doma.jpg

Građani, vodite računa o zdravlju svih nas, pokažite razumijevanje i odgovornost. Sretan vam Uskrs, budite ovih blagdana savjesni i dobronamjerni te ostanite u svom domu!

Fotografija: ilustracija

Pred nama su uskršnji blagdani i vikend, no ne dopustite da vas lijepo i slobodno vrijeme navede da se bezrazložno krećete, da posjećujete rodbinu i druge vam drage ljude, jer je to u ovim trenutcima u najmanju ruku nepromišljeno i upitno za zdravlje. Provedite ovaj Uskrs „skromnije“, vodite računa o sebi i svojim najdražima, ostanite kod svoje kuće.

Policija će i u ove blagdanske dane provoditi aktivnosti kojima će provoditi odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Nije nam prioritet kažnjavanje građana nego spriječavanje širenja virusa Covid-19. Intenzivno ćemo obilaziti šetnice, trgove i sve druge otvorene prostore na kojima se građani tradicionalno okupljaju. Provjeravati ćemo kao i do sad ugostiteljske objekte i trgovačke centre da se uvjerimo u poštivanje preporuka i mjera koje su na snazi te da li građani za kretanje izvan mjesta prebivališta ili stalnog boravka imaju potrebite propusnice.

Naglašavamo da svi moramo prihvatiti odgovornost i poštivati mjere zaštite i prevencije od širenja koronavirusa. Samo tako ćemo uspješno svladati ovu virusnu pandemiju i tako se vratiti našem normalnom životu na kakav smo navikli. S obzirom na trenutnu situaciju, preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske su da građani iz svojih domova izlaze samo ukoliko je to nužno.
 
Pozivaju se oni građani koji će ipak boraviti na otvorenom prostoru da vode računa o tome da se ne grupiraju i da održavaju socijalnu distancu te da za boravak u prirodi odaberu mjesta za koja znaju da ih ne posjećuje velik broj ljudi.

Zahvaljujemo vam se na razumijevanju i apeliramo da vodite računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice.
Sretan vam Uskrs, budite ovih blagdana odgovorni, čuvajte sebe i svoje bližnje i ostanite u svom domu!
                                                                             

Stranica