Smanjite rizik od krađe samozaštitnim mjerama

Slika /PU_VS/Predmeti i sredstva kd-a/automobil.jpg

Na području Postaje granične policije Županja evidentirana su dva slučaja neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari i jedna krađa osobnog automobila

Foto: Ilustraciija

Naime, tijekom noći 5./6. ožujka iz dvorišta obiteljskih kuća u Ulici braće Radića i Ulici Ante Starčevića u Županji, a potom i iz garaže u Ulici Matije Gupca u Štitaru, otuđeni su osobni automobili. U sva tri slučaja osobni automobili su bili otključani, a ključevi za pokretanje ostavljeni su u bravici za paljenje motora.

Dva osobna automobila pronađena su napuštena 6. ožujka, jedno na benzinskoj postaji Rastovica, drugo u blizini Slatine, te su vraćena vlasnicima.

Policija je obavila očevid te je u tijeku kriminalističko istraživanje.
 

Savjetujemo...

Kako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela, vlasnicima automobila savjetujemo da zaključavaju osobno vozilo kada ga ostavljaju – čak i za kratko vrijeme odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić) te da ne ostavljaju ključeve u vozilu bez nadzora. Također, zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima, te dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu.



Stranica