„Skupa prodaja putem interneta“

Slika /PU_VS/e-sigurnost/Europol-EC3-safe-at-home-Croatia-WEB.jpg

Ako prodajete putem interneta, jedini podatak koji osoba koja vam želi uplatiti novac može opravdano tražiti i potrebni su za uplatu su: IBAN/broj računa te naziv primatelja. Prilikom Internet prodaje ne otkrivajte broj svoje kreditne kartice i CVV/CVC broj te ne potvrđujte izvršavanje transakcije PIN-om

Fotografija: Ilustracija

Jučer, 26. srpnja, 27-godišnjakinja iz Vrbanje prijavila je policiji kako je prevarena prilikom prodaje putem interneta.

Naime, na oglas oštećene o prodaji odjevnog predmeta na društvenoj mreži javio se „zainteresirani kupac“ koji joj je ponudio plaćanje preko dostavne službe. Na dostavljenu internetsku poveznicu, unijela je podatke o svojoj bankovnoj kartici te, misleći da autorizira uplatu novca na svoj bankovni račun, zapravo odobrila isplatu sa svog računa nepoznatom počinitelju u iznosu od nekoliko stotina eura.

Policija provodi kriminalističko istraživanje, a protiv počinitelja će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Prijevara.


Pazite kome dajete i gdje unosite podatke s vaše kartice!

Ako prodajete putem interneta, jedini podatak koji osoba koja vam želi uplatiti novac može opravdano tražiti i potrebni su za uplatu su: IBAN/broj računa te naziv primatelja.

Prilikom Internet prodaje ne otkrivajte broj svoje kreditne kartice i CVV/CVC broj te ne potvrđujte izvršavanje transakcije PIN-om.
 

 




 

Stranica