Savjeti sudionicima u prometu za uskrsne blagdane

Slika /PU_VS/O nama-fotke/Policija 44.jpg

Pozivamo sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i međusobno tolerantno ponašanje, kako bi uskrsni blagdani protekli sa što manje stradalih na našim prometnicama

Foto: Ilustracija

Zbog očekivanog povećanja intenziteta prometa na cestama i stvaranja prometnih gužvi, posebice u središtima gradova, na graničnim prijelazima, na autocestama i slično - pozivamo sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i međusobno tolerantno ponašanje, kako bi uskrsni blagdani protekli sa što manje stradalih na našim prometnicama.

Posebno apeliramo na vozače:
  • da poštuju ograničenja brzine odnosno brzinu kretanja vozila prilagode stanju na cesti i uvjetima vidljivosti,
  • bez obzira na žurbu, ne ulaze u rizična pretjecanja,
  • ne konzumiraju alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje,
  • koriste sigurnosni pojas i pobrinu se za propisan smještaj djece u vozilu,
  • ne koriste mobitel tijekom vožnje, a ako je to neophodno - koristite ga isključivo uz pomoć uređaja koji omogućuju njegovo korištenje bez upotrebe ruku, te
  • da se pridržavaju uputa i naredbi policijskih službenika.

Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisano je kako na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla u razdoblju od 1. studenog do 31. ožujka. Dakle, obveza vožnje s upaljenim svjetlima prestaje 1. travnja.

Napominjemo da je obaveza korištenja zimske opreme na snazi do 15. travnja.

S ciljem što veće sigurnosti i protočnosti u cestovnom prometu, policijski službenici će posebnu pozornost posvetiti cestovnom prometu kroz neposredni nadzor odvijanja prometnih tokova, nadzor operativnog pokrivanja prometnica i organizacije upravljanja prometom.

Sretan Uskrs te mirne i sigurne blagdane želi Vam Policijska uprava vukovarsko-srijemska!

 

Stranica