Rezultati ROADPOL-ovog tjedna pojačanog nadzora brzine

Slika /PU_VS/Brzina/Twitter 16x9 Speed Marathon 24 March c-04.jpg

45% vozača kontroliranih vozila prekoračilo je dozvoljenu brzinu kretanja

Foto: ROADPOL

Temeljem ROADPOL-ovog Plana aktivnosti za 2022. godinu, protekli tjedan, od 21. do 27. ožujka  na području cijele Hrvatske, a ujedno i na području nadležnosti Policijske uprave vukovarsko-srijemske, proveden je pojačani nadzor brzine kretanja vozila na prometnicama, dijelom na lokacijama prikupljenim po prijedlozima građana.

S obzirom da je neprilagođena i nepropisna brzina kretanja i dalje najčešći uzročnik prometnih nesreća na prometnicama, tjednom pojačanog nadzora brzine kretanja nastoji se osvijestiti vozače da prekomjernom brzinom ugrožavaju svoj i život drugih sudionika u prometu.

Tijekom tjedna provođenja ove aktivnosti na prometnicama Vukovarsko-srijemske županije kontrolirano je ukupno 676 vozila, a zabilježeno ukupno 305 prekršaja, što znači da je prema gotovo polovici vozača kontroliranih vozila (45%) primijenjena represivna mjera zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja.

Apeliramo na vozače da poštuju ograničenja brzine kretanja vozila odnosno da brzinu kretanja vozila prilagode stanju i uvjetima na cesti, da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkoholna pića, da bez obzira na žurbu ne ulaze u rizična pretjecanja, a pješačkim prijelazima da se približavaju smanjenom brzinom i povećanim oprezom.
 

Stranica