Rezultati ROADPOL-ovog tjedna i 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila

Slika /PU_VS/Akcije/ROADPOL/roadpol.jpg

Tijekom operativne akcije od 15. do 21. travnja policijski službenici su utvrdili 318 prekršaja brzine kretanja vozila

Foto: Ilustracija

Od 15. do 21. travnja 2024. godine, na području Policijske uprave Vukovarsko-srijemske provedena je operativna akcija ROADPOL-a usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila. Tom prilikom kontrolirana su 752 vozila, a policijski službenici su utvrdili ukupno 318 prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila u naselju i izvan naselja pomoću tehničkih sredstava, odnosno uređaja za mjerenje brzine.

Uz to, u navedenom razdoblju stacionarne kamere su utvrdile 60 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Također, temeljem dostavljenih prijedloga građana, a uvažavajući i lokacije koje su se iskustveno pokazale kao mjesta na kojima se učestalo događaju prometne nesreće, policijski službenici su u petak, 19. travnja od 0,00 do 24,00 sata proveli pojačani nadzor brzine kretanja vozila.

Tijekom 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila, policijski službenici su na 95 lokacija kontrolirali ukupno 293 vozila, te utvrdili 37 prekršaja nedopuštene brzine kretanja.

Najveća prekoračena brzina zabilježena je u Ivankovu, Ulica Gorjani, gdje je vozač vozilom upravljao brzinom od 85 km/h, a brzina kretanja je ograničena na 50 km/h.

Zahvaljujemo građanima na dostavljenim prijedlozima.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske i dalje će svakodnevno provoditi nadzor prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu.

 

Stranica